Skal du op i højden?

Hvis du har et byggeprojekt, der kræver, at du skal trodse tyngdekraften og bevæge dig opad i højden, så er det på tide at se hvad alulock kan tilbyde. Alt lige fra stiger og stilladser til lifte kan bruges, og herunder får du lidt information om nogle af de populære muligheder.

Stiger

Det virker som en fjollet ting at inkludere på listen, for hvor vigtig en bestanddel kan stiger lige udgør? Temmelig vigtig, hvis man altså ser på hvor mange forskellige stiger man kan leje. Alu stiger, trappestiger, wienerstiger, teleskopstiger, skydestiger og arbejdsbukke – så altså en del flere stiger end først antaget formegentlig. Stiger er nemme at flytte rundt på, og dermed kan du hurtigt komme op i højden. Din arbejdsmobilitet og sikkerhed er dog begrænset.

Platforme

Med en arbejdsplatform til at arbejde i højden, får du en stabil platform, der kan være gavnlig til at løse et utal af arbejdsopgaver. De findes desuden i forskellige størrelser, der dog generelt er større end stigers og mindre end et stillads’. Platforme er desuden udstyret med enten 2 eller 4 hjul, så de nemt kan skubbes rundt efter behov.

Stilladser

Stilladser er noget man tit forbinder med erhvervsdrivende, der skal arbejde på et større projekt, men det er også i den grad muligt at leje et stillads til privat brug. Her kan du med fordel undersøge youtube og nettet generelt, for information og sikkerhedsregler for brug af stillads. Generelt giver et stillads sikker grund under fødderne, så du kan arbejde uden frygt for at miste balancen – som ved en stige. Stilladser er egnede til lidt større projekter!

Lifte

Der findes forskellige lifte som personlifte, trailerlifte og bæltelifte. De forskellige typer har hver deres fordele og ulempe, men fælles er den relative sikkerhed, der findes ved brug af lifte. Fordele ved lifte er blandt andet brugervenligheden, mobiliteten og arbejde under begrænsede pladsforhold.