Skab orden i dit barns hverdag – her er tre tips

31. august 2021

Sponseret indlæg

Ikke alle børn har lige let ved en omskiftelig hverdag, og vil du gerne hjælpe dem med at give de rette faste rammer, findes der en række tips og hjælpemidler, der kan være brugbare. Især børn med autisme kan have brug for, at du som forælder giver en ekstra hånd til med at skabe en overskuelig hverdag for dem. Det kan du læse meget mere om her.

Benyt disse fremgangsmåder for at skabe struktur

Vil dit barn gerne have struktur, og har det svært ved at overskue, hvad der skal ske, findes der en række metoder, der kan være behjælpelige for hele familien. Overvej for eksempel følgende:

  • Piktogrammer kan benyttes til at hjælpe med at visualisere ting, og opgaver i hverdagen. Med de rette piktogrammer kan I skabe et visuelt overblik, og det vil være nemt for barnet at forstå, at nu skal der handles ind, børstes tænder, bades eller soves. Der findes mange typer af piktogrammer, for eksempel med enten piger eller drenge afbilledet. Det kan være med til at skabe system, overskuelighed og en god hukommelse for, hvad der skal ske.

  • For de lidt ældre børn kan det også være en god idé at have en form for kalender. Introducer dem gerne for dette, og lad dem strukturere det på en måde, der giver mening for dem, så de kan holde styr på deres hverdag.

  • En åben og løbende dialog kan også være et værdifuldt værktøj. Snak med dit barn om hvad der skal ske og find ud af, hvad der fungerer godt for jer.

Dit barns unikhed skal ikke stå i vejen for dem

Vi er alle unikke på vores egne måder, og har dit barn nogle særlige behov, behøver dette på ingen måde stå i vejen for dem. Ofte handler det blot om at finde de rette strukturer i hverdagen.

Relateret Artikler

Gør dine medarbejdere glade

Gør dine medarbejdere glade

I Danmark har vi en tradition for at glæde og forkæle dem, som vi holder af. Det kan både være til jul og fødselsdage, men der behøver heller ikke være en anledning. Vi værner meget om vores nærmeste og hygger os. Men det kan også gælde på arbejdspladsen. Der er mange...

3 eksempler på aktiviteter man kan lave sammen i sommersæsonen

3 eksempler på aktiviteter man kan lave sammen i sommersæsonen

Sommeren er for alvor begyndt og det betyder at flere mennesker har nogle fridage i løbet af sommermånederne, som skal bruges på hyggelige stunder og afslapning, for de flestes vedkommende. Der er masser af muligheder for dejlige oplevelser herhjemme, det gælder bare...

Få hjælp af midlertidige medarbejdere i din virksomhed

Få hjælp af midlertidige medarbejdere i din virksomhed

I en virksomhed handler det om at være fleksibel og omstillingsparat. Du ved nemlig aldrig, hvornår der opstår en uventet situation. Derfor er det f.eks. en god løsning at få hjælp af midlertidige medarbejdere, hvis der lige pludselig er mangel på medarbejdere. Find...