Skab orden i dit barns hverdag – her er tre tips

31. august 2021

Ikke alle børn har lige let ved en omskiftelig hverdag, og vil du gerne hjælpe dem med at give de rette faste rammer, findes der en række tips og hjælpemidler, der kan være brugbare. Især børn med autisme kan have brug for, at du som forælder giver en ekstra hånd til med at skabe en overskuelig hverdag for dem. Det kan du læse meget mere om her.

Benyt disse fremgangsmåder for at skabe struktur

Vil dit barn gerne have struktur, og har det svært ved at overskue, hvad der skal ske, findes der en række metoder, der kan være behjælpelige for hele familien. Overvej for eksempel følgende:

  • Piktogrammer kan benyttes til at hjælpe med at visualisere ting, og opgaver i hverdagen. Med de rette piktogrammer kan I skabe et visuelt overblik, og det vil være nemt for barnet at forstå, at nu skal der handles ind, børstes tænder, bades eller soves. Der findes mange typer af piktogrammer, for eksempel med enten piger eller drenge afbilledet. Det kan være med til at skabe system, overskuelighed og en god hukommelse for, hvad der skal ske.

  • For de lidt ældre børn kan det også være en god idé at have en form for kalender. Introducer dem gerne for dette, og lad dem strukturere det på en måde, der giver mening for dem, så de kan holde styr på deres hverdag.

  • En åben og løbende dialog kan også være et værdifuldt værktøj. Snak med dit barn om hvad der skal ske og find ud af, hvad der fungerer godt for jer.

Dit barns unikhed skal ikke stå i vejen for dem

Vi er alle unikke på vores egne måder, og har dit barn nogle særlige behov, behøver dette på ingen måde stå i vejen for dem. Ofte handler det blot om at finde de rette strukturer i hverdagen.

Relateret Artikler

Drømmer du om at blive projektleder? Læs med i denne guide

Drømmer du om at blive projektleder? Læs med i denne guide

At blive projektleder er en spændende rejse, der kræver en kombination af færdigheder, viden og praktisk erfaring. Hvis du har en passion for at organisere, lede og skabe resultater, kan en karriere som projektleder være lige det, du søger. I denne guide kan du læse...

Sådan kan du løfte din træning

Sådan kan du løfte din træning

At opnå effektive og bæredygtige resultater i din træning kræver mere end bare tid på fitnesscentret. En tilgang, der omfatter kost, træningsrutiner og sociale faktorer, kan være nøglen til at løfte din træning til nye højder. I denne guide kan du læse meget mere om,...

Bliv inspireret af en plakatshop og dens udbud til hele familien

Bliv inspireret af en plakatshop og dens udbud til hele familien

Plakater kan tilføje et strejf af personlighed til ethvert rum i dit hjem. De er en enkel og overkommelig måde at tilføje farve, stil og karakter til væggene i dit hjem. Men hvordan kan du finde den perfekte plakat, der passer til din smag og dit hjem? En plakatshop,...