Sådan passer du på dine øjne

Øjnene er for mange af os noget af det mest dyrebare, vi har. Det er svært at forestille sig, hvad man skulle gøre uden dem. Synssansen bruger vi nemlig til nærmest alt, hvad vi foretager os. Af den grund bør vi passe ekstra godt på dem. Det gør vi ved at tage til øjenlæge eller optiker og ved at handle, når noget er galt.

Få reguleret din styrke

Hvis du føler, at du har brug for at få målt dine øjnes styrke, så vælg en dygtig optiker i Aabenraa. En optiker Aabenraa vil kunne tilbyde dig de bedste muligheder for hjælp, hvis du har brug for styrkeregulering i dine briller eller kontaktlinser.

Kontaktlinsernes fordele

Muligvis er du i tvivl, hvorvidt du bør vælge at bruge kontaktlinser eller briller. Da kan du få nogle vejledende råd her. Hvis du går til en sport i fritiden, er kontaktlinser helt klart at foretrække. For eksempel til svømning er det umuligt at bruge briller under sportsudøvelsen. Hvis din styrke ikke er specielt høj, kan det håndteres. Til andre sportsgrene såsom fodbold, vil du kunne få en bold i hovedet og smadret brillerne eller tabe dem under intense kampe.

Fordele ved briller

Hvad er så fordelene ved briller? For det første kan du blot nøjes med at tage dem af og på, når du ikke har brug for dem. Kontaktlinser skal enten smides i skraldespanden eller lægges i kontaktlinsevæske. Det kommer an på, om det er dem, der holder i 24 timer eller længere. Hvis de skal smides i skraldespanden, er man nødt til at tage dem ud, inden man lægger sig i sengen for at slappe af, inden man vil sove. Derudover kan man få solbriller med styrke – også hos optiker Aabenraa. På den måde kan man kombinere sine særlige synsbehov med beskyttelse mod solens skarpe stråler.