Sådan kan du gøre hverdagen lidt sjovere med papmache

Med en travl hverdag er det vigtigt at finde tid til nogle sjove og anderledes aktiviteter i ny og næ. Det er sundt at finde det kreative legebarn frem og lade fantasien styrer en aktivitet, så din hjerne stimuleres. Som familie kan det være en sjov aktivitet at samles om en kreativ aktivitet, som i alle kan have sjov med og grine sammen om. Papmache er en sådan sjov og kreativ aktivitet. Det er en anderledes men stadig simpel måde at lave sjove og kreative figurer, skulpturer og masker på. 

Det er nemmere end du tror

Mange tænker nok på meget arbejde, når de tænker på papmache. Men dette er faktisk ikke tilfældet. Alt som du har brug for til at lave papmache kan du købe online. Du skal bruge avis papir, pensel og papmache pulp, og så kan du komme i gang med at være kreativ. Papmache pulp skal blandes med 1 deciliter vand og 3 deciliter papmache pulp. Dette anvender du til at lime avispapir sammen med en pensel, så du kan sammensætte en hvilken som helst figur. 

Hvis du er helt ny til papmache, så er en papmache maske en nem og overskuelig genstand at starte med. Her skal du nemlig blot puste en ballon op og sætter den fast på en ballonpind. Herefter bruger du en pensel til at smøre papmache på ballonen og sætter revede stumper avispapir på ballonen. Bliv ved med at gentage disse trin, lim og avispapir, indtil du har fået lavet nogle lag. Herefter skal du blot lade det tørre, og til sidst kan du springe ballonen, og have en maske klar, som du kan male og dekorere.

Når du går ind online kan du finde alt hvad du skal bruge. Du finder skolelim eller tapetklister, som begge kan anvendes til at lave papmache. Dog anbefales tapetklister eller papmache pulp hvis du skal lave større papmache figurer eller genstande, da disse holder bedre. Du kan også finde ruller af avispapir, som er klar til at blive revet i stykker og anvendt til papmache. Derudover kan du finde pensler, som kan anvendes både til papmache delen, samt til at male dine flotte figurer og masker, når de er tørret. Sidst men ikke mindst kan du også købe balloner, så du har alt klar til at komme i gang med at lave flotte og dekorative masker af papmache.