Sådan kan du få gavn af et mentorforløb

Du har garanteret hørt udtrykket mentor før, men vidste du, at du kan gøre brug af det i alle brancher? Et mentorforløb kan gøre utrolig meget for din professionelle og personlige vækst, og det er noget, alle bør overveje i løbet af deres karriere.

Vi gennemgår de vigtigste ting, du skal vide om en mentorordning, så du kan træffe det rette valg for dig og din fremtid.

Det inkluderer et mentorforløb

En mentor er en person i samme branche eller med lignende erfaring som dig, som tager dig i hånden og lærer dig det, de ved. De fungerer som en guide, der hjælper dig med de ting, du ikke kan læse dig til.

Et mentorforløb kan hjælpe med alt fra den daglige gang på en arbejdsplads til din unikke plads i arbejdslivet. Typisk er der både tale om professionel sparring og personlig udvikling, da en mentor oftest også hjælper dig med at justere dine handlinger eller kommunikation i forhold til andre.

Alle kan få gavn af en mentor. Det er ikke det samme som en psykolog, men er en guide, der har mere erfaring end dig og kan se ting udefra. De hjælper dig med at falde på plads eller vokse, hvor du er – eller måske endda med at søge videre mod nye udfordringer, der vil gavne dig.
Et mentorforløb er til gavn for alle involverede, også når veje skilles.

Sådan får du professionel sparring

Nogle arbejdspladser har mentorforløb eller -ordninger, som du kan ansøge om hos enten personaleafdelingen eller din nærmeste leder. Men du kan også søge en mentor udenom din arbejdsplads, og du er ikke udelukket, selvom du er selvstændig.

Hos www.johnharmsen.dk kan du booke oplægsholder John Harmsen, som kan inspirere arbejdspladsen til at arbejde bedre sammen og lære mere af hinanden. Det er en atypisk form for mentoring, som kan gavne og glæde medarbejderne i en gruppe.

En attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejdere trives og vokser med opgaverne, er en arbejdsplads, der opfordrer medarbejderne til at dygtiggøre sig og være i konstant udvikling. Når først man gror fast, begynder hverdagen at blive grå, men med et mentorforløb kan du skabe motivation og forandring.

Uanset om du kigger efter en mentorordning for din egen skyld eller til din arbejdsplads, bør du ikke tøve med at få sat det i værk. Pengene er godt givet ud, hvis du vælger JohnHarmsen som din mentor.