Rom – Perfekt til alle lejligheder

Rom er en af de typer alkohol, som adskiller sig fra andre typer spiritus på flere parameter. Rom bliver lavet på en base af sukker og udover det har det ingen universelle regler for fremstillingen. Rom kan spores mange år tilbage og tidligere var alkoholprocenten så høj, at den kun blev brugt som medicin og blev kun drukket af slaver. Interessen for rom kom først til den vestlige verden i løvet af 1700-tallet, hvor det især var englænderne, som begyndte at importere rom i store mængder. Rom er de seneste par år også blevet meget populært i Danmark og fadlageret rom kan drikkes på samme måde som whisky eller en god cognac. Udvalget af rom er stort og du kan få flaskerne i forskellige størrelser, modeller, smagsvarianter og prisklasser. Det betyder også, at du med sikkerhed finder noget, der passer helt perfekt til dig. Skynd dig derfor ind i udvalget lige nu og få fat på noget rom. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Hvad er rom egentlig lavet af?

Inden at rom lageres og opnår procenter på omkring 40-43% bliver den destilleret på enten ren sukkerrørsjuice eller melasse. Melasse er et restprodukt fra sukkerproduktionen. Det er her at rom adskiller sig fra alt andet spiritus, som oftest er lavet på enten drue eller korn. Man kan også eksperimentere lidt med sin rom, hvis man ønsker at lave den selv. Man kan enten gøre den stærkere, mildere eller give en smag af frugt. Det ville derfor være dumt ikke at gå ind i udvalget lige nu og få fat på nogle flasker rom.

Hvor lang tid kan rom holde sig?

Da rom er destilleret spiritus med en rimelig høj alkoholprocent, så siger man ofte at den ikke har nogen udløbsdato. Det siger man fordi at rom i mange år har været blevet ældet i trætønder eller egetræsfade, som er med til at holdbarheden bliver forlænget. Du kan derfor godt have en rom stående længe og du skal ikke bekymre dig om at du skal få drukket den hurtigt. Gå derfor ind i udvalget lige nu og få fat på en eller flere flasker rom.