Reparation og genbrug er smart brug

Vær fornuftig med dine penge. Et klogt udsagn vil du sikkert mene, og heldigvis er det også foreneligt med det miljømæssige hensyn: Vi skal bevare klodens ressourcer. Du lever i en moderne forbrugsverden, hvilket har skabt en enorm produktionsindustri og et meget stort globalt ressourceforbrug. Det presser desværre vores natur og klima mere end godt er. Derfor er det en positiv udvikling, at der er kommet mere fokus på genbrug og genanvendelse af mange forskellige forbrugsmaterialer.

Desuden er vi oftere villige til at reparere vores defekte elektronik i stedet for per automatik at købe nyt. Hopper du med på bølgen, vil du sandsynligvis opdage, at det desuden kan være en måde at spare penge på. En iPhone reparation vil for eksempel ofte være billigere, end at skulle købe en hel ny smartphone.

Pas på dine ejendele

Vedligeholdelse samt hensynsfuld daglig brug kan forlænge levetiden for mange af dine ejendele. Ikke kun når det gælder den skrøbelige mobiltelefon og andre elektroniske dimser, men også beklædning, køkkengrej, møbler, den fir- eller tohjulede i indkørslen og meget, meget mere. Hvorfor bruge penge på nyt, hvis ikke det er nødvendigt? Nedsæt dit forbrug og spar op i stedet. Det bliver du glad for, når pensionsalderen nærmer sig.

Køb eventuelt ”nyt” brugt

Selvfølgelig kan du ikke stoppe dit forbrug helt. Ting går i stykker, bliver slidt op eller kan ikke længere opfylde dine praktiske behov. Desuden skal der lidt forbrug til for at holde gang i samfundets økonomi. Men der er også penge i køb og salg af brugte artikler. Det kan derfor være et fornuftigt, økonomisk valg at købe en ”ny” brugt iPhone eller tablet, næste gang du har brug for at erstatte den gamle udtjente model, fordi en reparation ikke er mulig. Det kan give dig en dejlig fornemmelse, når du både sparer penge og samtidigt bidrager til at begrænse ressourceforbruget.