Når din bil skal skrottes

Har du en gammel bil, som du gerne vil af med? Hvis din bil ikke længere kan køre, så skal du sørge for at få den skrottet på korrekt vis, så det stemmer overens med loven. Det kan være, at din bil er blevet vurderet til, at den ikke længere kan bestride de danske veje, så derfor skal du sørge for at skaffe dig af med den på den mest miljøvenlige måde. Læs med i denne artikel, og hør mere om dine muligheder, når du skal have din bil skrottet.

Afmeld din bil

Du skal afmelde din bil hos Motorstyrelsen eller ved et nummerpladeoperatør. Dette er med til at sikre, at du ikke bliver opkrævet for en vægtafgift eller andre afgifter, der kommer i forbindelse med, at man ejer en bil. Du skal også afmelde bilen, hvis du sælger den, donerer den eller forærer den væk.

Afleverer din bil hos en skrotforhandler

Når bilen er blevet afmeldt, kan du tage den med til en skrotplads. Skrotpladsen vil genbruge bilen og bruge metallet og andre materialer til andre formål. Sørg for at tage alle dine ejendele ud af bilen, før du lader dem overtage bilen. Enten vælger skrotforhandleren at købe hele bilen eller enkle brugbare dele. En skrotforhandler vil typisk besigtige din bil først, før der bliver givet et bud. Dette er en god mulighed, hvis du ønsker at tjene nogle penge på din gamle bil.

Hvad du skal gøre for at få din skrotpræmie

En skrotpræmie, som også kaldes skrotningsgodtgørelse, er det beløb, som du får, når du indleverer din bil til skrotning. Hvis du skrotter en bil, der er under x antal år gammel, får du et større beløb. Mange mennesker vælger at få deres biler skrottet, selv om det ikke er muligt for dem at få denne skrotpræmie. Det skyldes, at de ofte kan sælge deres biler som dele og tjene flere penge på den måde i stedet for blot at sælge bilen som helhed.