Lav din mad helt fra bunden – og spar penge

25. marts 2022

Penge vil de fleste gerne have så mange af som muligt, for jo flere penge man har. Desværre stiger priserne på mange madvarer for tiden rigeligt. Dette gør, at mange – måske inklusiv dig – vil finde andre måder at skaffe billige råvarer på.

Lav en køkkenhave

En køkkenhave er en nem måde at få billige fødevarer på. Det kræver lidt mere arbejde, da du skal plante grøntsager på egen hånd og derefter passe dem ved bl.a. at vande dem, så de kommer i vækst og gror tilstrækkeligt til, at du senere kan tage dem op fra jorden og tilberede mad med dem. Arbejdet lønner sig dog, når du til meget få penge får en masse grøntsager ud af, som du kan lave din aftensmad med fremfor grøntsagerne til mange penge i supermarkedet.

Du kan her på Skive Netavis læse en artikel om fem måder at reducere dit madspild på nu, hvor fødevarepriserne stiger gevaldigt. Det gælder både dig, der kommer fra Skive, og dig, der ikke gør.

Dyrk urter i køkkenet

Du kan også dyrke andet end blot grøntsager. Du kan for eksempel dyrke forskellige urter i plantekasser i dit køkken. På den måde har du altid urterne lige ved hånden. Urter er både sunde og kan tilføje en masse smag til en ret og dermed komplimentere din madlavning.

Der er mange årsager til, at det er praktisk at dyrke sine egne råvarer i det omfang, det er muligt. Som allerede nævnt sparer du penge på det, fordi du ikke skal købe de samme råvarer i supermarkedet. Derudover giver det dig sandsynligvis også en tilfredsstillende følelse af stolthed og endnu mere taknemmelighed, når maden kommer på bordet. Du nyder muligvis maden mere, når du selv har dyrket mange af madvarerne, fordi du ved, hvor meget arbejde det har krævet fra jord til gryde.

Relateret Artikler

Skærebræt: Det Uundværlige Værktøj i Dit Køkken

Skærebræt: Det Uundværlige Værktøj i Dit Køkken

Skærebrættet er et af de mest grundlæggende og uundværlige køkkenredskaber. Uanset om du er en professionel kok eller en ivrig hjemmekok, spiller skærebrættet en central rolle i din daglige madlavning. Denne artikel vil udforske betydningen af skærebrætter, de...

Spar plads på bogreolen med en e-bogslæser

Spar plads på bogreolen med en e-bogslæser

Er du også lidt af en læsehest? Tårner bøgerne op hjemme hos dig og er det næsten ikke til at finde plads til den næste bog på reolen? Bøgerne er skønne og flotte, men pladsen i hjemmet er meget ofte begrænset, og det er ikke altid, at man lige kan finde plads til at...

Danske designmøbler

Danske designmøbler

I dette indlæg vil vi gerne præsentere dig for et dansk design møbel, der har fået stor anerkendelse både i Danmark og internationalt. Vi taler om ingen ringere end "The Egg" - en stol designet af den verdensberømte danske arkitekt og designer, Arne Jacobsen. "The...