Kender du til hælsporer?

Hvis du har prøvet at have en hælspore, så ved du, at det kan gøre rigtig ondt, når du bruger din fod. Det kan være generende, uanset om du er aktiv, er i hvile eller måske endda forsøger at aflaste din fod. Du kan heldigvis afhjælp hælspore med et nyt indlæg, som du kan lægge i dine sko, så du giver fodens svangsene mere aflastning og ro. Hvis du er blevet nysgerrig på, om et indlæg kan hjælpe dig med din hælspore, så læs med her og bliv klogere.

Hvad er en hælspore?

En hælspore opstår fordi din svangsene under foden bliver irriteret eller overbelastet. Senen går ned bag ved din hæl, og det er derfor, at du ofte vil mærke smerter her. Du ved det måske også kunne trykke under din fod på selve svangsenen, og få ondt. Tilstanden er heldigvis ikke farlig, men det kræver som oftest lidt tid, før den går over. For at afhjælpe dine smerter og muligvis forkorte varigheden af din irritation, kan du bruge indlæg i skoene.

Sådan hjælper du dig selv bedst

Du kan få mange forskellige indlæg til dine sko. Du placerer indlæggene nede i selve skoen på sålen, så indlægget kan støtte op under din fod og afhjælpe den belastning, som ligger på den ømme svangsene. Du kan også forsøge at massere din fod, påføre smertestillende creme eller aflaste den ved at elevere den, når du har mulighed for det. Selvom det gør ondt at have en hælspore, så husk på, at det ikke er farligt, og at tilstanden går over efter noget tid. Hvis du døjer med hælsporer regelmæssigt – måske fordi du er meget aktiv, kan du overveje at købe nyt fodtøj eller måske et par ekstra skoindlæg, så du kan lægge dem i dine sko allerede når du mærker de første symptomer på en hælspore.