Hvornår har du brug for en akut håndværker?

Når strømmen går, eller når rørene begynder at lække, er det nemt at gå i panik, de fleste ved ikke, hvad det rette er at gøre, eller hvem de skal kontakte. Problemerne med el kan være ubehagelige, fordi alle ved jo at det er farligt at rode med elinstallationer. Nogle gange skyldes mangler på strøm i hjemmet, en udløst fejlstrømsafbryder, som kan udløses på grund af for mage tilsluttede el-apparater kørende på samme tid. Problemet med fejlstrømsafbryderen, eller HPDI-relæet kan i de fleste tilfælde løses ved at slå fejlstrømsafbryderen til igen, i din eltavle. Men i nogle tilfælde kan problemet skyldes noget andet eller så skalfejlstrømsafbryderen skal udskiftes. Hvis så er tilfældet, så skal du tilkalde en elektriker akut.

Bonustip: Vælg en lokal elektriker, f.eks. hvis du bor på Amager, søg på google efter ”Elektriker Amager”. Det er oftest altid billigere af vælge lokalt, når de handler om håndværkere.

Derfor har du brug for en akut elektriker

-Maden i køleskabet og fryseren kan blive dårlig
-Varmen forsvinder
-Til sidst kan også dit vand stoppe med at virke

Hvornår har du brug for en akut VVS-installatør?

Bestilling af en akut VVS-installatør kan være nødvendigt, især når der er sket noget, som kan forårsage permanent skade på et hjem. Nogle vil måske endda bestille en akut VVS-er, når det lugter dårligt fra f.eks. afløbet.

Vandskader og VVS

Der er meget, der kan gå galt med rør og andet i en bolig, så det er vigtigt, at du ved, hvor du skal henvende dig, når uheldet er ude. Det er ikke ualmindeligt, at et rør begynder at lække, men en opvaskemaskine eller vaskemaskine kan også begynde at lække vand lige pludseligt. Utætheden skal udbedres hurtigt, da det kan give alvorlige vandskader, som kan føre til, at man for eksempel skal lægge nyt gulv. I nogle tilfælde har vandskader været så alvorlige, at vandet er sivet ned til naboen.

En vandskade kan dog også være forårsaget af en tilstopning i afløbet, hvis der er en tilstopning og vand bliver ved med at fylde op, kan de lede til end oversvømmelse.

Heldigvis behøver du ikke være bekymret, når sådan noget sker, der er altid en løsning. Der er som regel altid en dygtig håndværker som kan hjælpe ved problemer med vandskade i nærheden, hvis du bor i Danmark. Nogle af dem tilbyder også udlejning af affugtere inkl. transport.