Hvilke briller passer til dig?

Skal du have briller – og vil du gerne finde et par, der rent faktisk passer til dig? Det kan være svært og tidskrævende at finde et par briller, der passer til én, men det er faktisk ikke umuligt – især ikke, hvis du bare tager din ansigtsform med i ligningen. Den har nemlig stor betydning for, hvilke brilleformer, der tager sig godt ud til dig. I denne artikel gennemgår vi de forskellige ansigtsforme og de briller, der passer bedst til dem, så du er godt forberedt, når du skal ud at kigge på briller.

Rundt ansigt

Et rundt ansigt er ca. lige så langt som det er bredt, har fyldige kinder og kun lidt eller slet ingen kanter omkring kæbepartiet. Det er altså en meget blød ansigtsform. Her er det en god idé at vælge nogle briller, der står i kontrast til de bløde kanter – gerne rektangulære stel med mere markerede kanter eller endda briller, der er skarpe i formen. Du bør helt undgå runde stel eller glas, da det kan være med til at overdrive din ansigtsform – og så skal du også undgå at brillerne rammer dine kinder, når du smiler og griner.

Firkantet ansigt

Et firkantet ansigt har en markeret kæbe, bred pande og en firkantet hage. Det er generelt en meget kantet ansigtsform. Her er det en god idé at vælge briller med mere bløde former – gerne afrundede og ovale brillestel, da de bløder op for dine ellers kantede træk. Du bør helt undgå kantede stel, da de kan have en tendens til at fremhæve de kantede træk ved dit ansigt.

Ovalt ansigt

Et ovalt ansigt har kæber, der er smallere end panden, høje kindben og generelt mere jævnt afrundet og let proportioneret. Det er en ansigtsform, som kan bære langt de fleste briller, så her kan du gå på jagt i hele butikkens udvalg og finde din favorit. Du kan endda vælge nogle mere dristige og bombastiske stel og være lidt udfordrende.

Hjerteformet ansigt

Et hjerteformet ansigt har en smal hage og kæbe, en bred pande og høje og tydelige kindben. Her er det en god idé med en form, der balancerer de forskellige bredder af dit ansigt. Det kan f.eks. være et stel, der har flere detaljer på den nederste halvdel af stellet. Du bør undgå briller, der kan overdrive bredden af panden og den smalle kindstruktur, som f.eks. pilotbriller.

Trekantet

Et trekantet ansigt er bredere ved kinderne og hagen end panden. Her er det en god idé at vælge et stel, der har fremhævede detaljer på den øverste halvdel. Stellet bør være den samme bredde eller bredere end kæben for at afbalancere ansigtet. Du bør undgå kantede brillestel, da de i stedet fremhæver dine kantede ansigtstræk.

Ved du, hvilke briller, du skal gå efter? Tag forbi denne optiker i Fredericia og prøv de brillestel, der passer godt til din ansigtsform. Så skal du nok finde de perfekte briller på ingen tid!