Hvad der er værd at vide om ultralydsgel
En del vil forbinde ultralydsgel med et jordmoderbesøg, hvor det bruges til at få et lille kig på barnet og dets hjertelyd inde i mors mave. Det bliver dog brugt i mange henseender indenfor sundhedsvæsnet, hvor det er nødvendigt at visualisere, hvad der foregår inde i kroppen. På denne måde bruges ultralydsscanning meget ofte. Eksempelvis ved diagnosticering af kræft eller hjertesygdomme. For at ultralyden kan komme til at virke, er det vigtigt at tilføre ultralydsgel på området. Køb ultralydsgel her og lær mere om de forskellige slags gel i denne artikel.
De forskellige geltyper
Det er ikke til at komme udenom, at ultralydsgel kan være lidt ubehageligt og koldt at få i kontakt med kroppen. Det vil de alle have tilfælles. Men der kan være forskel på, hvilken type af gel, der benyttes. Der er eksempelvis forskel på, om gelen er steril eller ej. Det kan have stor betydning for den enkelte undersøgelse. Det er eksempelvis afgørende, hvis lægen skal undersøge åbne sår, naturlige kropsåbninger eller helt nyfødte børn. Der vil således være andre tilfælde, hvor det ikke er af lige så høj betydning. Derudover er der forskellige grader af viskositet, hvilket betyder hvor tyndtflydende gelen er. Det kan være praktisk ved en scanning under graviditeten, at gelen har en høj viskositet og dermed ikke flyder væk fra maven. På denne måde er gelen også nemmere at fjerne.
Blå eller gennemsigtig?
Geltypen kan være både blå og gennemsigtig. Det kan være en fordel at benytte gennemsigtig gel, hvis der er risiko for, at det kommer i kontakt med tøj eller lignende, da det så kan være svært at få af. Dog kan den blå gel være nemmere at få øje på, og man kan dermed være mere sikker på, at det påførte gel bliver fjernet helt, når undersøgelsen er overstået.