Gyngestativ til haven

Et gyngestativ vil stort set alle børn sætte stor pris på. Det er perfekt i de fleste haver, fordi de findes i mange forskellige størrelser og former. Børn kan få enormt stor glæde ud af et gyngestativ, og det giver en god mulighed for at lege med sit barn udendørs. Mange forældre kan tænke, at man skal være vildt god til håndværk og gør-det-selv, hvis man skal sætte gyngestativer op i sin have. Det er dog ikke tilfældet. Når man køber gyngestativer, bør man overveje placeringen af stativet i haven. Det kan anbefales at placere det et sted, hvor der er mindst 3 frie meter foran og bagved gyngestativet. Mængden af frirum foran og bagved stativet afhænger også af stativets størrelse. Det er en virkelig god idé at sætte gyngestativer på et blødt underlag, da det i så fald er mindre sandsynligt, at børn vil slå sig meget, hvis de falder af gyngen. Find gyngestativ her.

Forskellige slags gyngestativ

Det er klart, at man kan finde mange forskellige varianter, når man vil købe et gyngestativ. Man kan få dem i mange forskellige materialer og med forskellige egenskaber. Hvordan vælger man den rette i mængden? Der er mange ting at overveje. For det første skal man overveje hvor stort et stativ, man ønsker. Hvis man har en lille have, så giver det selvfølgelig mening med et mindre stativ. Man kan også vælge en simpel trægynge, hvis man har et godt og sikkert sted, den kan hænge. Træet skal være stærkt. Hvis man har god plads i haven, kan det anbefales at købe et større og super godt stativ. Man kan også finde en sansegynge, som i højere grad end de andre er en gynge, der er lavet til at slappe af i. Uanset hvad bør man kun købe den allerbedste kvalitet.

Fordele og ulemper ved et gyngestativ

Der er fordele og ulemper ved alle slags gyngestativ. Et ‘normalt’ stativ har den fordel, at enhver kan have sådan et i haven. Man behøver altså ikke at have et træ i haven for at få et gynge, når man vælger et gyngestativ. Ulempen er, at det kan fylde ret meget. Det fylder eksempelvis mere end en trægynge. Sansegynger er ikke nødvendigvis vildt gode til børn, som gerne vil have fart over feltet, da de måske kan føle, at de er kedelige. Forældre ved selvfølgelig bedst, hvad der passer til deres hjem og deres børn.