Gør hverdagen mere miljørigtig

Miljøet er i fuld fokus, og mange prøver at blive mere miljørigtige. Det kan dog også være svært, hvor man skal lige skal sætte ind, og hvad man kan gøre. Mange bække små gør en stor å, som et gammelt ordsprog siger, og du kan gøre en forskel i din hverdag for miljøet med eksempelvis nogle af disse bud.

·       Bortskaffelse af materialer

At bortskaffe sit affald på rigtig vis er både godt for miljøet og sikkerheden. Det kan være en jungle at finde ud af, hvor diverse materialer skal bortskaffes, men oftest er der hjælp at hente på nettet eller den lokale genbrugsstation. Har du noget bestemt affald, som du ofte skal have bortskaffet, er det smart med en løsning i hjemmet. Er du for eksempel bruger af sprøjter, kanyler og lignende, er det fordelagtigt med kanylebokse i hjemmet. På den måde sikrer du, at det er samlet og kan afleveres til rette vedkommende.

·       Genbrug

Genbrug er in, og det gælder ved alt fra tøj til indretning. Du kan ofte finde noget mere unikt ved at gå på genbrugsjagt, og det er dermed både godt for miljøet og for din stil. Vi har efterhånden fundet ud af, at ikke alting behøver at være nyt, og dermed er der fokus på den forbrugskultur, der har hersket i mange år. Også i produktion af nyt, er der fokus på at genbruge gamle materialer for en mere bæredygtig produktion. I hverdagen kan du eksempelvis gå efter dette, når du skal handle alt fra mad til tøj.

·       Tænk over dit forbrug

I forlængelse af ovenstående, så er overvejelser omkring ens forbrug en miljørigtig overvejelse. Måske kan du overveje at lave ugentlige vegetardage i madplanen og tænke over, hvor meget du bruger din bil. Vegetariske retter indeholder ofte mange grøntsager og en biltur kan erstattes af en cykeltur, og dermed er det miljørigtige også sundhedsfremmende.