Gode råd til dig, der skal holde kursus

Er det ved at blive tid til at afholde et kursus, og er det dig, som skal planlægge både de praktiske rammer såvel som aktiviteter og indhold? Hvis du leder efter et par gode råd til at arrangere det, så er du landet det rigtige sted.

Når først der er styr på kursets målgruppe, emne og formål, skal der sættes skub i selve arrangeringen af tilbuddet.

Egne lokaler eller ud af huset?

Når man skal holde et kursus, skal det selvfølgelig være i nogle optimale rammer. Tænk på, hvad der giver mening i forhold til antallet af kursister, transport, forplejning og evt. overnatningsmuligheder.

Kursuslokaler i Kolding kan være et godt sted at udfolde foredrag og diverse aktiviteter, hvis I ikke selv har pladsen. Du kan læse mere om mulighederne for Kursuslokaler i Kolding ved at klikke på linket.

Udstyr, der faciliteter kurset

Hvis der skal holdes foredrag, er det vigtigt at få fat på godt udstyr som fx en mikrofon, skærme og lignende IT-udstyr. Nogle aktiviteter kan også kræve brug af udstyr, hvorfor det er vigtigt at få fat på de forskellige redskaber, der skal bruges.

Kursets indhold

Det er en god idé som udgangspunkt at starte med at overveje, hvad deltagernes udbytte af forløbet skal være. Hvilken ny viden eller redskaber skal de tage med sig og putte i deres værktøjskasse?

Hvordan kan deltagerne blive inddraget og komme på banen? Det kan bl.a. være ved at planlægge forskellige fysiske aktiviteter og øvelser samt ved at sætte tid af til diskussion og vidensudveksling. Kombinér eksempelvis foredraget med gruppearbejde, kursusmaterialer eller en debat, og skab en naturlig vekslen.

Skal der være gæstetalere eller undervisere, som skal komme udefra med input til jeres kursus, er det en god idé at være ude i god tid, så du kan få en aftale i hus.