Få mere luft i budgettet med disse simple råd

25. december 2021

Sponseret indlæg

Dette indhold er sponsoreret.

Som boligejer er der mange faste udgifter, der skal betales hver måned. De fylder tit rigtig meget i budgettet. En af de allerstørste udskrivninger, når det kommer til at have en privat bolig, er udgifter til el. Specielt i tider, hvor elpriserne stiger, kan det have stor betydning for dit månedlige budget. Men selvom det fylder meget i dit budget, betyder det ikke, at der ikke er penge at spare. Du kan gøre rigtig meget selv for at mindske dit elforbrug. Selvom det er små ting, kan det i det lange løb have rigtig stor betydning. Her giver vi dig et par simple råd til, hvordan du kan spare på dit elforbrug, uden du behøver at leve som en hulemand.

Sluk for de apparater, du ikke bruger

Et godt sted at starte med at spare penge på dit elforbrug er ved at slukke for de apparater, du ikke bruger. Du ved det måske ikke, men dit TV, din radio, din computer osv. bruger også strøm, når de står på standby. Selvom det er små ting, vil det dog i det lange løb have betydning for dit samlede forbrug. Specielt med alle de forskellige apparater, der findes i de fleste hjem i dag.

Et godt råd til at holde øje med dit elforbrug er, at du kan tjekke din elmåler for at holde øje med, hvad dit forbrug er. Ved at holde øje med din elmåler kan du både tjekke, hvor meget du bruger i forskellige perioder, lige som du kan holde øje med, om dine forsøg på at mindske dit elforbrug virker.

Sluk lyset, når du ikke bruger det

En anden ting, der kan være en dyr udskrivning, er lys. I Danmark, hvor der er tidligt mørkt mange af årets dage, kan det være fristende at lade lyset være tændt i hele huset. Men at have lys tændt, som du ikke bruger, kan blive dyrt på elregningen. Derfor kan du spare mange penge ved kun at have det lys tændt, som du bruger. Du kan eksempelvis udnytte dagslyset ved at have arbejdsplads eller skrivebord ved et vindue. Et andet sted, du kan spare penge, er at skifte de gamle halogenpærer ud med moderne LED-pærer, der også ofte er energibesparende. De er langt mere økonomiske, og samtidig er de langt mere miljøvenlige.

Fyld maskinerne op inden vask

Et andet sted, hvor der er besparelser at hente, er ved at sørge for at fylde maskinerne op. Lige meget om det er vaskemaskinen eller opvaskemaskinen, giver det rigtig god mening at fylde maskinen helt op. For lige meget om maskinen er helt fyldt eller ej, så bruger den lige meget vand og strøm. Du kan også skåne din pengepung ved at tørre alt det tøj, du har mulighed for, udenfor. Din tørretumbler er nemlig også en strømsluger. Desuden kommer dit tøj til at dufte dejlig frisk, når du tørrer dit tøj udenfor. Der er meget andet, som du selv kan gøre, men implementerer du nogle af disse simple råd i din hverdag, vil du nok kunne mærke det på din næste elregning.

Relateret Artikler

Guiden til en god aftenrutine

Guiden til en god aftenrutine

Efter en lang arbejdsdag, er der ofte en helt masse ting, der skal ordnes derhjemme. Når disse endelig er færdiggjort, er dagen næsten slut. Det er dog vigtigt, at man sørger for at skabe en god aftenrutine, så man på den måde kan slutte dagen godt af, inden man går i...

Her kan du læse alle nyhederne fra din kommune

Her kan du læse alle nyhederne fra din kommune

Det er altid rart at kunne holde sig opdateret på, hvad der foregår omkring en. Derfor læser mange mennesker de landsdækkende nyheder, hvor man får de vigtigste informationer om, hvad der sker i Danmark og udlandet. Men når man læser nyheder på de store landsdækkende...

Fordelene ved at eje en behandlerstol

Fordelene ved at eje en behandlerstol

I takt med at teknologien fortsætter med at udvikle sig, gør det samme sig gældende for det udstyr, som terapeuter og andre sundhedspersoner bruger til at hjælpe deres klienter. Et stykke udstyr, der er blevet stadig mere populært i de seneste år, er en behandlerstol....