En lille guide til hvidvin – kom lynhurtigt til at lyde som et vin-geni!

14. oktober 2020

Sponseret indlæg

Går du altid og er i tvivl om, hvilken hvidvin du skal servere til menuen? Er du ligeledes i tvivl om, hvordan du nemt og hurtigt spotter en hvidvin med fejl? Så får du lige her en lille guide til hvidvin, som giver dig alt det basisviden, du har brug for, for at kunne lyde som et vin-geni! Det er nemlig aldrig nemt at finde hoved og hale i vinens verden. Der findes et hav af forskellige druesorter, og der findes ligeledes et hav af regler for, hvilke vine, der går til hvilken mad.

Vindrikkeri bliver derfor også hurtigt en prætentiøs affære, men sådan behøver det altså slet ikke at være. Denne lille guide til hvidvin er nemlig perfekt til enhver begynder, der ønsker at få styr på sin basisviden indenfor hvidvin. Så læs med, og gør dig selv meget klogere på hvidvin.

Hvilken hvidvin går til hvilken mad?

Først og fremmest, kan du med fordel følge det gamle husmorråd, der lyder på, at du skal drikke lokalt til lokalt. Hvidvin er nemlig oftest produceret til at passe den smag, der er i egnen – fx går en middelhavsvin perfekt til middelhavsmad.

Næste skridt er at matche struktur og smagsfylde. Det vil sige, at du skal matche syre til syre samt sødme til sødme. Derudover er det ligeledes vigtigt, at du matcher intensiteten i maden med intensiteten i din hvidvin. For eksempel kan du med fordel servere en let eller frugtig hvidvin, hvis i skal have en lys fiskeret, idet en sådan vin ikke vil fjerne fokusset fra maden. Skal i derimod have en god, rød bøf, skal du vælge en kraftig og intens vin, som kan matche den store smagsstyrke i maden.

Til dessert bør du servere en god, sød dessertvin. Skal i have vin til desserten er det nemlig vigtigt, at vinen er endnu sødere end desserten, idet sukkeret i maden ’spiser’ sukkeret i vinen, hvilket fx vil få en helt almindelig hvidvin til at smage surt.

Gå på hvidvin rov allerede i dag

Det er altså slet ikke så kompleks at finde den helt rette hvidvin, som det ofte kan virke til, og det handler altså bare om at have disse få, men vigtige, regler i mente. Er du således på udkig efter den helt perfekte hvidvin til din specielle aften, så skal du altså blot følge linket øverst i artiklen.

Relateret Artikler

Hvorfor du bør overveje en brugt trailer

Hvorfor du bør overveje en brugt trailer

Hvis du har brug for at transportere ting fra ét sted til et andet og ikke vil bruge en bil eller lastbil, kan en trailer være den ideelle løsning for dig. Men det er ikke altid nødvendigt at købe en helt ny trailer, fordi man ofte kan spare penge ved at købe en brugt...

Få en smuk hud med en serum til ansigtet

Få en smuk hud med en serum til ansigtet

Mangler du noget ekstra til din hudplejerutine? I dag er det blevet meget almindeligt at bruge en serum som en del af sin hudplejerutine, da det kan have flere forskellige fordele. Et serum er et produkt med en høj koncentration af forskellige ingredienser, som er...

Hvorfor søjleboremaskiner er en god investering

Hvorfor søjleboremaskiner er en god investering

Har du nogensinde haft brug for at bore et hul i en væg eller i en hård overflade? Hvis ja, så ved du, hvor frustrerende det kan være, når boremaskinen ikke er stærk nok eller ikke kan bore lige nok. Heldigvis findes søjleboremaskiner, som er den ultimative...