En lille guide til hvidvin – kom lynhurtigt til at lyde som et vin-geni!

14. oktober 2020

Sponseret indlæg

Går du altid og er i tvivl om, hvilken hvidvin du skal servere til menuen? Er du ligeledes i tvivl om, hvordan du nemt og hurtigt spotter en hvidvin med fejl? Så får du lige her en lille guide til hvidvin, som giver dig alt det basisviden, du har brug for, for at kunne lyde som et vin-geni! Det er nemlig aldrig nemt at finde hoved og hale i vinens verden. Der findes et hav af forskellige druesorter, og der findes ligeledes et hav af regler for, hvilke vine, der går til hvilken mad.

Vindrikkeri bliver derfor også hurtigt en prætentiøs affære, men sådan behøver det altså slet ikke at være. Denne lille guide til hvidvin er nemlig perfekt til enhver begynder, der ønsker at få styr på sin basisviden indenfor hvidvin. Så læs med, og gør dig selv meget klogere på hvidvin.

Hvilken hvidvin går til hvilken mad?

Først og fremmest, kan du med fordel følge det gamle husmorråd, der lyder på, at du skal drikke lokalt til lokalt. Hvidvin er nemlig oftest produceret til at passe den smag, der er i egnen – fx går en middelhavsvin perfekt til middelhavsmad.

Næste skridt er at matche struktur og smagsfylde. Det vil sige, at du skal matche syre til syre samt sødme til sødme. Derudover er det ligeledes vigtigt, at du matcher intensiteten i maden med intensiteten i din hvidvin. For eksempel kan du med fordel servere en let eller frugtig hvidvin, hvis i skal have en lys fiskeret, idet en sådan vin ikke vil fjerne fokusset fra maden. Skal i derimod have en god, rød bøf, skal du vælge en kraftig og intens vin, som kan matche den store smagsstyrke i maden.

Til dessert bør du servere en god, sød dessertvin. Skal i have vin til desserten er det nemlig vigtigt, at vinen er endnu sødere end desserten, idet sukkeret i maden ’spiser’ sukkeret i vinen, hvilket fx vil få en helt almindelig hvidvin til at smage surt.

Gå på hvidvin rov allerede i dag

Det er altså slet ikke så kompleks at finde den helt rette hvidvin, som det ofte kan virke til, og det handler altså bare om at have disse få, men vigtige, regler i mente. Er du således på udkig efter den helt perfekte hvidvin til din specielle aften, så skal du altså blot følge linket øverst i artiklen.

Relateret Artikler

Sådan får du styr på dit hår

Sådan får du styr på dit hår

For mange mænd kan det være en frustrerende kamp at forsøge at style deres hår. Uanset om det er enkelte stædige hår der driller eller en generelt ustyrlig frisure, kan det virke som en umulig opgave at få håret til at ligge, som du ønsker. Ved at indarbejde...

Snacks til den perfekte filmaften

Snacks til den perfekte filmaften

Om det er til en dateaften med kæresten eller måske en overraskelse til en du holder af, så er en filmaften en skøn måde til både afslapning og hygge. Snacks Du kender måske situationen, hvor I lige har sat jer godt til rette og måske endda startet filmen, men så...

De bedste gaver til manden, der har alt

De bedste gaver til manden, der har alt

Det kan være svært at finde den perfekte gave til manden, der har alt. Du ønsker at finde noget særligt, der viser, hvor meget du holder af ham, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Hvis din mand er typen, der ikke ønsker sig noget, skal du ikke...