En lille guide til hvidvin – kom lynhurtigt til at lyde som et vin-geni!

14. oktober 2020

Reklame

Sponseret indlæg

Går du altid og er i tvivl om, hvilken hvidvin du skal servere til menuen? Er du ligeledes i tvivl om, hvordan du nemt og hurtigt spotter en hvidvin med fejl? Så får du lige her en lille guide til hvidvin, som giver dig alt det basisviden, du har brug for, for at kunne lyde som et vin-geni! Det er nemlig aldrig nemt at finde hoved og hale i vinens verden. Der findes et hav af forskellige druesorter, og der findes ligeledes et hav af regler for, hvilke vine, der går til hvilken mad.

Vindrikkeri bliver derfor også hurtigt en prætentiøs affære, men sådan behøver det altså slet ikke at være. Denne lille guide til hvidvin er nemlig perfekt til enhver begynder, der ønsker at få styr på sin basisviden indenfor hvidvin. Så læs med, og gør dig selv meget klogere på hvidvin.

Hvilken hvidvin går til hvilken mad?

Først og fremmest, kan du med fordel følge det gamle husmorråd, der lyder på, at du skal drikke lokalt til lokalt. Hvidvin er nemlig oftest produceret til at passe den smag, der er i egnen – fx går en middelhavsvin perfekt til middelhavsmad.

Næste skridt er at matche struktur og smagsfylde. Det vil sige, at du skal matche syre til syre samt sødme til sødme. Derudover er det ligeledes vigtigt, at du matcher intensiteten i maden med intensiteten i din hvidvin. For eksempel kan du med fordel servere en let eller frugtig hvidvin, hvis i skal have en lys fiskeret, idet en sådan vin ikke vil fjerne fokusset fra maden. Skal i derimod have en god, rød bøf, skal du vælge en kraftig og intens vin, som kan matche den store smagsstyrke i maden.

Til dessert bør du servere en god, sød dessertvin. Skal i have vin til desserten er det nemlig vigtigt, at vinen er endnu sødere end desserten, idet sukkeret i maden ’spiser’ sukkeret i vinen, hvilket fx vil få en helt almindelig hvidvin til at smage surt.

Gå på hvidvin rov allerede i dag

Det er altså slet ikke så kompleks at finde den helt rette hvidvin, som det ofte kan virke til, og det handler altså bare om at have disse få, men vigtige, regler i mente. Er du således på udkig efter den helt perfekte hvidvin til din specielle aften, så skal du altså blot følge linket øverst i artiklen.

Relateret Artikler

Måltidskassen – spar tid og besvær

Måltidskassen – spar tid og besvær

Kender du til besværet ved at skulle overveje, hvad der skal laves til aftensmad efter en rigtig lang arbejdsdag? Måske du skulle prøve måltidskassen. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og overskud til at handle og lave mad. Uanset om I er en stor...

Køb dette udstyr og få startet dit gaming-rum

Køb dette udstyr og få startet dit gaming-rum

I et samfund hvor teknologi fylder rigtig meget, bliver også e-sport mere og mere udbredt, både som tidsfordriv og på klubplan. Professionelle computerspillere bliver anerkendt på de sociale medier og andre nyhedsmedier, og på den måde bliver det også vist, at et liv...

Ølglas – lav din egen hjemmebar

Ølglas – lav din egen hjemmebar

Er du vild med øl? Mener du også, at en øl skal drikkes af et flot glas? Så bør du anskaffe dig nogle ølglas. Nogle foretrækker, at drikke øl af en flaske eller en dåse, og så er der dem, der sætter pris på at drikke en øl af et flot ølglas. Du har med garanti siddet...