Drik Jarritos – En dejlig mexicansk sodavand

Er du nysgerrig på mexicansk kultur? I så fald skal du prøve Jarritos sodavand. Denne læskedrik er en af de mest populære drikkevarer i Mexico og er også ved at blive populær i resten af verden. Den findes i flere smage, og selvom det ikke er let at finde i de fleste supermarkeder, burde du ikke savne muligheden for at prøve denne skønne læskedrik. Hvis det derfor lyder som noget for dig, så skynd dig ind og læs meget mere omkring Jarritos her.

En anderledes sodavand


Jarritos sodavand blev opfundet af Don Francisco “El Güero” Hill i 1950’erne. Hill ville skabe en anderledes smag af sodavand, så han begyndte at eksperimentere med forskellige smage. Han valgte også at bruge naturlige ingredienser frem for kunstige, hvilket skilte Jarritos fra andre læskedrikke på markedet. Den første smag, som blev tilbudt, var jordbær, men efterfølgende tilføjede de også smag som ananas, mango, lime og guava. Siden 1950’erne, har sodavanden strejfet globen og er blevet populær blandt de folk, der ønsker at smage lidt af Mexico.

Mange forskellige smagsvarianter


Alle smage af sodavanden er lavet med naturlige ingredienser og er tilsat sukker og kulsyre. Disse smage er ikke kun en smagsoplevelse, de har også en vigtig betydning i mexicansk kultur. For eksempel er tamarind – en smag som du kan finde i Jarritos sodavand – en af de ældste ingredienser i mexicansk cuisine og mexicanerne bruger det i forskellige retter. Derfor, hvis du er interesseret i kultur, er det en glimrende måde at opleve forskellige smagsoplevelser og kulturer.
En af de største fordele ved at drikke denne sodavand er dens naturlige ingredienser. Der er ikke tilsat kemikalier, kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler i sodavanden. Hvis du sammenligner med andre læskedrikke på markedet, er det et sundere alternativ. Det kan være svært at finde Jarritos sodavand i supermarkeder. Men som regel kan du finde det i mexicanske specialbutikker, eller i nogle større supermarkeder. Hvis du vil smage de forskellige smage, så kunne det være en god idé at besøge en mexicansk restaurant. Det meste af tiden har restauranten som minimum et udvalg af flere forskellige smage.