Det hårde gulvvalg

Nøjagtigt som det er tilfældet med epoxy gulve, er det såkaldte polyurethan gulv en vellidt løsning, da det også har en utrolig flot belastningsevne, ligesom gulvtypen er meget rengøringsvenlig og kan udvælges i en verden af fabelagtige design. Netop de tre grunde gør, at man ser et stort og stigende salg af polyurethan gulve, mens slaget af de klassiske vinyl- og linoleumsgulve er stagneret eller i lettere tilbagegang. De før så vidt og bredt anvendte gulve kan nemlig ikke klare konkurrencen fra det nye og mere praktiske gulv i polyurethan-materiale.

Hvor kan man bruge polyurethan gulv?

Man kan lægge polyurethan gulve i alle slags rum. Ofte er de at finde i køkkener og institutioner, men også til stue, børneværelse m.m. er det et velegnet valg.

Når der lægges så mange nye polyurethan gulve i alt fra private hjem eller industri til fitnesscentre og institutioner, så skyldes det i høj grad, at belastningsevnen er uovertruffen. Gulvet klarer let trykket fra tunge redskaber og sliden fra hyppigt brug. Dertil er det ligetil at gøre gulvet rent, fordi den høje styrke tillader, man bruger kraftige rengøringsmidler og kan skrubbe på overfladen. Spildt mad eller mudder fra børnenes gummistøvler er med andre ord ikke noget problem, fordi det let kan fjernes. At gulvet er så rengøringsvenligt, skyldes ikke blot det stærke materiale, men også at gulvet bliver lagt uden fuger, hvori der kan sætte sig skidt og lettere opstår misfarvninger.

Andre fordele

Foruden at være stærkt, rengøringsvenligt og tilgængeligt i mange forskellige design, er et polyurethan gulv tilmed godt for akustikken. Gulvet er lavet af en mere blød gummitype, der giver et behageligt underlag, som mindsker lyden. Gulvet er ikke et decideret akustik-gulv, men har den gode støjreducerende egenskab, hvilket blandt andet gør det bruget i sportshaller og institutioner, hvor der ofte er et meget højt lydniveau.

Bemærk desuden at den noget blødere gummiblanding ikke kun er god for støj, men også stød. Det skal naturligvis forstås på den måde, at et blødere gulv vil belaste kroppen mindre og give mindre stød igennem kroppen, når man f.eks. leger eller dyrker sport.

Valgfrit design?

Selvom der endnu ikke findes helt så mange design som det er tilfældet for f.eks. tidligere nævnte vinyl- eller linoleumsgulve, er der rigt med farvenuancer at vælge iblandt, når du bestiller dit polyurethan gulv. Du kan tilmed få meget specialdesignede toner blandet sammen, så du får en meget unik løsning, der matcher dine rum og lokaler perfekt.