Den nye markedsføring i 2021

De fleste har hørt om SEO, Search Engine Optimimzation, men de færreste ved hvad linkbuilding handler om. Linkbuilding har i den seneste tid taget pladsen som et af de vigtigste elementer indenfor SEO. Linkbuilding kan forgå på flere forskellige måder, og det er vigtigst at være bevidst om disse, hvis du ønsker at optimere trafikken til din hjemmeside.

Linkbuilding er den proces, hvor du linker fra en hjemmeside til en anden. Jo flere relevante links, der fører til netop din hjemmeside. Jo højere vil din hjemmeside rangere på Google, når forbrugere søger efter de relevante ord, som er brugt i sammenhæng med linket. Dette kan ske på forskellige måder. Hvis en blogger er helt vild med et produkt, kan de fortælle deres følgere om det, og linke til virksomheden bag produktet, for at henvise deres følgere dertil. Virksomheden bag produktet behøves ikke at betale for dette, men da flere virksomheder er begyndt at indse værdien af linkbuilding, vil der ofte opstå en transaktion. Derfor er der i høj grad opstået et marked for linkbuilding. Virksomheder betaler for at få integreret links på forskellige hjemmesider, som fører til deres egen hjemmeside. Betalingen kan ske direkte til den pågældende hjemmeside, men også igennem en virksomhed, som specialiserer sig i at udarbejde tekster rettet mod linkbuilding. For mere detaljeret oversigt, kan du med fordel studere en ultimativ guide til linkbuilding.

En langsigtet strategi

Betalt markedsføring på internettet er utvivlsomt den nye og mest effektive måde at tiltrække potentielle kunder på. Men hvorimod en annonce er væk igen det sekund du stopper med at betale for den, vil linkbuilding være en mere langsigtet strategi. De tekster, hvori linket til den pågældende hjemmeside indgår, vil nemlig eksistere for altid. Dette gør linkbuilding til en særdeles god investering fra et markedsføringsperspektiv, som vil blive ved med at optimere antal besøgende.