Bliv klogere på rettigheder ved virksomhedsoverdragelse

Har du planer om, at din virksomhed skal overtage en anden virksomhed? I så fald bør du sikre dig, at der er helt styr på de rettigheder og ansættelsesvilkår, som dine nye medarbejdere kommer med. Du kan blive klogere på virksomhedsoverdragelse hos Advodan.

Overtagelse af virksomhed

Er du ejer af en virksomhed, og går du med tanken om, at den skal overtage en anden virksomhed? Eller er du allerede i fuld gang med kontakten til den anden virksomhed? Uanset hvor langt du er i processen, så bør du sikre dig, at du er helt med på, hvilke rettigheder og ansættelsesvilkår de ansatte fra den anden virksomhed tager med sig til din nuværende virksomhed. Hvis du ikke er opmærksom på eventuelle aftaler, kan det nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig og din virksomhed. Medarbejderne fra den anden virksomhed, som du bliver arbejdsgiver for, er beskyttet på mange områder i selve virksomhedsoverdragelsesloven, og det kan ramme dig og din virksomhed hårdt, hvis du ikke får alle informationer med ved overdragelsen.

Vigtige aftaler og rettigheder

Når nye medarbejdere tiltræder din virksomhed fra en anden virksomhed, tager de deres gamle aftaler og rettigheder med sig. Det kan blandt andet være særlige aftaler om overarbejde, afspadsering, fri bil eller telefon. Kort sagt følger deres aftaler og rettigheder med dem, når de rykker ind i din virksomhed. Dog er der mulighed for stor aftalefrihed, hvilket betyder, at du kan aftale med ejeren af den virksomhed, du ønsker at købe, at nogle af medarbejderne skal opsiges, eller nogle aftaler skal ophøre i forbindelse med overdragelsen. Herefter er det ofte op til medarbejderen selv at overveje, hvorvidt han eller hun vil rykke med over i den nye virksomhed. Dette er blot en lille del af de forskellige rettigheder og ansættelsesvilkår, der er ved en virksomhedsoverdragelse. Har du brug for rådgivning, sidder de kompetente advokater fra Advodan klar.