Alt det rigtige udstyr til fysiklokalet

Et fysiklokale er et af de mest spændende lokaler på en skole. Dine elever vil opdage fysikkens spændende verden gennem forsøg og interessante emner. Det kræver derfor det rigtige udstyr til at udføre bestemte forsøg eller eksperimenter, så dine elever kan blive mere interesseret i fysikken og dens mange forskellige grene. Fysik er både teori – og praksis baseret. Derfor er det vigtigt at have udstyr, der er forventeligt at finde i et fysiklokale. Det har vi skrevet lidt mere om i denne artikel. Her har vi listet det essentielle udstyr, som du skal have til dit fysiklokale.

Reagensglas

Hvis der skal laves forsøg, skal man have det rigtige glasudstyr til at foretage forsøgene. Derfor kan du ikke komme udenom at skulle købe reagensglas. Det er en type af udstyr, der både kan bruges i fysik, kemi, men også i biologifagene. Reagensglas kan komme i forskellige størrelser, og er modstandsdygtige over varme. Der kan godt gå en del reagensglas i forbindelse med undervisningen, så det kan være en god idé at købe et stort parti hjem. Så kommer du ikke pludseligt til at undvære reagensglassene til andre klasser.

Kolber

Kolber er en anden type af glasudstyr, som hører hjemme i et fysiklokale. Kolber kan bruges til at blande bestemte stoffer med hinanden, så det kan lede til en kemisk reaktion. Kolber vil også kunne findes i forskellige størrelser. Kolber er enten koniske eller rundbundede, så du kan finde forskellige til dit fysiklokale. Med kolber kan dine elever se kemikalier forvandle sig, hvis det bliver blandet med et andet kemisk stof. Kolber bruges også over bunsenbrændere, så sørg for at finde kolber, der er gode til alt slags varme.

Beskyttelsesudstyr

Det er vigtigt, at der er beskyttelsesudstyr i et fysiklokale. Der kan komme forsøg, hvor der skal arbejdes med nogle farlige kemikalier. Derfor skal du være sikker på, at eleverne er beskyttet. Der findes mange typer af beskyttelsesudstyr, som du kan købe hjem til fysiklokalet. Det kan bl.a. være beskyttelsesbriller og beskyttelseshandsker. Det er for at sikre, at fysiklokalet har den maksimale beskyttelse, hvis der skulle ske noget.