3 sjove kortspil du bør prøve

Kortspil er en fantastisk måde at have det sjovt med venner og familie på. De kan spilles hvor som helst, og de kræver ikke andet end et kortspil. Der findes mange forskellige typer spil med kort som f.eks. hjerterfri, så der er noget for enhver smag. En af de bedste ting ved kortspil er, at de er lette at lære, men svære at mestre. Selv hvis du taber, kan du stadig have det sjovt ved at forsøge at blive bedre til spillet. Og hvis du vinder, får du tilfredsstillelsen af at vide, at du er den bedste til spillet – i det mindste for den dag. Så næste gang du leder efter en sjov måde at bruge noget tid på, så prøv at spille et kortspil. Du vil måske blive overrasket over, hvor sjovt det rent faktisk er.

 

7 kabale

For at spille 7 kabale, skal man blot have fat i et kortspil. Det gælder om at få sorteret alle de 52 spillekort ud på 4 bunker. De skal sorteres efter kulør og i rækkefølgen es til konge, og når dette er lykkes, har du vundet. Kortspillet kræver kun 1 deltager, og du kan derfor spille det alene, hvilket er godt i situationer hvor du er alene og keder dig. Der er mange forskellige strategier når du spiller 7 kabale, men den bedste strategi for en begynder er at forsøge kun at tage kort fra bunken, hvis det gør, at du kan vende et kort eller flytte det til en grundbunke.

 

500

Dette er et sjovt kortspil, hvor der er mere end 1 spiller. Her kan du altså spille sammen med venner, familie eller bekendte. I spillet gælder det om at være den første person til at nå 500 point, da man så har vundet spillet. Spillet går ud på, at man skal ligge stik af 3 stk. spillekort. Spillekortene skal passe sammen i nummereret rækkefølge f.eks. hjerter 8, 9 og knægt. 500 spilles i runder, og en runde kan lukkes ved, at en spiller sidder tilbage med 1 kort, som hverken kan lægges til sine egne eller andres kort på bordet.

 

Hjerterfri

I dette spil skal man være 4 personer, for at kunne spille. Modsat mange andre spil gælder dette om at have færrest point. Spillet kan både spilles med fysiske kort, men er også tilgængeligt mange steder online, hvis du nu ikke har nogle at spille med. I Hjerterfri forsøger man som spiller at undgå hjerter, men også spar dame.